Σάββατο 16 Φεβρουαρίου - Το άρθρο για τη λέσχη μας που έγραψε η Δέσποινα Καμπάνταη και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου.

Η δική μας λέσχη ανάγνωσης

Υποθέτω πως όσοι από εσάς έτυχε να ακούσετε για την λέσχη ανάγνωσης που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας θα απορήσατε τι ακριβώς είναι..πώς λειτουργεί...γιατί υπάρχει και άλλα παρόμοια!! Αποφάσισα, λοιπόν να γράψω δύο λόγια για την ομάδα αυτή, για να λύσω τις απορίες σας και να σας δώσω μια μικρή γεύση από τις πρώτες εντυπώσεις...
Η βάση πάνω στην οποία στηριζόμαστε είναι το βιβλίο ''Πυθαγόρεια Εγκλήματα'' του Τεύκρου Μιχαηλίδη..! Διαβάζοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων κάθε φορά συναντιόμαστε και αναλύουμε αυτά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον!
Βρισκόμαστε στη Γάλλία το 1900, όπου αρχίζει και η ιστορία. Το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών που λαμβάνει χώρα στην περιοχή την χρονιά αυτή γίνεται αφορμή, για να γεννηθεί μια δυνατή φιλία τα βήματα της οποίας ακολουθούμε, για να εξερευνήσουμε τις καλλιτεχνικές τάσεις της εποχής, τις τέχνες...και ότι σχετίζεται με τον πνευματικό τομέα! Οι συζητήσεις μας είναι ιδίαιτερα ήρεμες, γεμάτες ενδιαφέρον, ανταλλάσουμε απόψεις, γελάμε και...συγκινούμαστε όπως συνέβη όταν παρακολουθήσαμε την ταινία Μουλέν Ρουζ...
Ελπίζω η συνέχεια να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και να μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα... Περιμένουμε με αγωνία την συνάντηση μας με τον Τεύκρο Μιχαηλίδη,για να συζητήσουμε μαζί του και να τον γνωρίσουμε...!!
Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα και να δείτε τις παρουσιάσεις των τριών συναντήσεων μας μπείτε στη σελίδα www.pythagoreia.blogspot.com!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: