Παρασκευή 11 Απριλίου 2008 - Έβδομη Συνάντηση

Όπως όλα τα ωραία, έτσι και το πρόγραμμά μας τελείωσε για φέτος... Την Παρασκευή αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση της λέσχης μας, η οποία ξέφυγε λίίίγο απ'τα καθιερωμένα! Αυτή τη φορά κέντρο του ενδιαφέροντός μας ήταν ο Maurits Cornelis Escher, (ολλανδικής καταγωγής), ένας καλλιτέχνης που μέσα από τα έργα του έδειξε πως δεν βλέπει ότι ο υπόλοιπος κόσμος, καταργώντας κάθε πεπερασμένο σύνορο της φαντασίας, εραστής της απόλυτης ελευθερίας της σκέψης...Ένας ταξιδιώτης του χωροχρόνου όπως έχει χαρακτηριστεί... Είδαμε λοιπόν μερικά από τα έργα του και μείναμε όλοι άναυδοι από αυτό που βλέπαμε αλλά δεν μπορούσαμε να εκφράσουμε με λόγια. Τα έργα του είναι από αυτά που προκαλούν το νου να ταξιδέψει, να χαθεί και στο τέλος να μαγευτεί! Φανατικός οπαδός της συμμετρίας και φυσικά: των μαθηματικών, και μάλιστα αρκετά "βαριών" απ'όσο μας ενημέρωσαν... Είδαμε λοιπόν την παρουσίαση με τα έργα του και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα dvd με τη ζωή του, μασουλώντας κάτι που κάθε "ταινία" επιβάλλει: πίτσα! ( αλλά αυτό δεν είναι έπί της παρούσης...)
Τελειώνοντας λοιπόν, οι συναντήσεις αυτές έδωσαν ένα ωραίο χρώμα στη χρονιά αυτή και ελπίζουμε να συνεχιστεί και την επόμενη... Σίγουρα αποκομίσαμε πολλά πράγματα από τις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μας αλλά αποκτήσαμε και πιο πολλή όρεξη για μαθηματικά και λογοτεχνια (ελπίζουμε να μη μείνουμε μόνο στην όρεξη!).

"Το να γοητεύεσαι από ένα βιβλίο, από τη δύναμη μιας επιστήμης, από έναν άνθρωπο, είναι ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην ευτυχία!" Carlo Frabetti
Κρίστυ Μπάτζιου

Δείτε την παρουσίαση για το έργο του M.C.Escher εδώ

1 σχόλιο:

Katerina Kalfopoulou είπε...

http://flatland.team-talk.net/
Είναι το φόρουμ που έχουμε!!!
δες από το blog μου τη διεύθυνση της tsimuha! δεν παίζεται!!!